Carla Matthee Photography

 

Welcome Welkom! Ik ben Carla Matthee (1969) geboren en getogen in Kaapstad, Zuid Afrika en sinds 2004 woonachtig in Leiden. Naast mijn werk als Docent Human Resource Management aan de Hogeschool Leiden, besteedt ik graag tijd aan fotografie, vooral landschappen, stadsgezichten en zeegezichten.  Ooit begon ik als weerfotograaf en weersomstandigheden - storm, sneeuw, mist - fascineren mij nog steeds.  De weerrubrieken van de verschillende televisieomroepen hebben mijn beelden dan ook regelmatig gebruikt.

Ik fotografeer graag tijdens het blauwe- en gouden uur, wanneer de lucht van kleur veranderd. Vooral tijdens het blauwe uur, wanneer de lucht even een adembenemend mooi blauwe kleur krijgt. Bij stadsgezichten, valt het moment niet altijd samen met de tijd dat straatlantaarns gaan branden. Maar dat is het moment dat ik zoek, het moment  waarop dat fantastische blauw gecomplimenteerd word door diep geel.  Helemaal mooi wordt het als de complementerende kleuren gereflecteerd word in water. Als ik geluk heb, werken kanalen of natte straten in mijn lens als de spiegeltjes in een kaleidoscoop.

Vaak zoek ik een focus - een molen, een brug - maar ik krijg ook nooit genoeg van de kleuren van de bollenvelden of een woeste zee.

Veel kijkplezier!

Website by Tomston